Thursday 17 December 2009

Mijn moeders recept voor stoofpeertjes

For those reading English, have a look at this explanation on Dutch stewed pears 
1 kilo Gieser Wildeman stoofpeertjes
1 zakje vanillesuiker
pijpkaneel
1 deciliter Pikeurtje vruchtenwijn
3 eetlepels suiker
stukje citroenschil
2 kruidnagels
1 deciliter water.

Peertjes schillen en halveren, klokhuis eruit. Hele peertjes worden niet zo mooi rood van binnen. Vocht klaarmaken door alles bijelkaar te gooien en pan op het vuur te zetten. Vocht aan de kook brengen en van de kook halen. 1 laag peertjes op de bodem van de pan, hetgeen veelal ongeveer een kilo is. Niet koken.. stoven, zo lang mogelijk en zo laag mogelijk. Als het niet lukt om het vocht van de kook te houden, probeer het dan met een warmhoudplaat of au bain marie. Aan het einde sap inkoken.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.